Prodaja, Hiša, Vrstna, Goriška

199.000 €

Opis

V mirnem naselju Dorbnerk znotraj občine Nova Gorica prodamo tri vrstne hiše. Dve sta v prvotnem stanju, potrebni temeljite prenove (ali rušitve), ena pa je lepo urejena in bivalna.

V tistih dveh enotah, ki sta potrebni prenove imata v pritličju kuhinje z jedilnim delom in kopalnice s sanitarijami, v nadstropju po dve sobi z izhodom na balkon ter nepohodni mansardi. Prva leži na 96 m2 veliki parceli, ima 71,6 m2 neto tlorisne površine od tega 3,6 m2 balkona. Druga hiša leži na 62 m2 velikem zemljišču, ima 57,3 m2 neto tlorisne površine, od tega 1,5 m2 balkona in 2 m2 nerazporejenega prostora. Obe enoti imata svojo hišno številko.

V bivalni enoti pa je pod objektom 136 m2 veliko zemljišče, neto tlorisne površine je 147 m2 od tega kleti 51,3 m2, terase 30 m2 in nerazporejenega prostora 25,7 m2. Gradbena dokumentacija je v pridobivanju, ko bo pridobljena, bo tudi hiša dobila hišno številko. Dnevna soba je orientirana na zahod, kuhinja z jedilnico pa na vzhod. Med nadstropji so betonske plošče, ostrešje je leseno. Gradnja je klasična opečna.

Ogrevanje je na kurilno olje (centralno) za bivalno enoto, v dnevni sobi je še kamin za dogrevanje, razporeditev pa je sledeča:

- pritličje (garaža, delavnica z električnim bojlerjem za toplo vodo, ter v posebnem prostoru cisterna za kurilno olje)

- prvo nadstropje (prostorna dnevna soba, povezana s kuhinjo in jedilnico ter izhodom na balkon, kopalnica s kadjo, wc-jem ter bidejem)

- drugo nadstropje (mansarda) dve spalnici, garderobna soba, kopalnica s tuš kabino in wc-jem.

Hiša je primerna tako za živeti, kot za vikend ali za investicijo. Do centra Nove Gorice je 16 min (14 km), do Ljubljane je 1 h ali 92 km, do Ajdovščine je 16 min ali 16 km. Skupno je tako na prodaj 294 m2 zemljišča, 275,9 m2 neto tlorisne površine in 161,8 m2 bivalne površine.

Kanalizacija je urejena preko čistilne naprave, ki je skupna za celo naselje, v hišo je pripeljana tudo optika. Stroški za vse tri enote znašajo od 135-150 €/mesec, ter kurilno olje po porabi.

Kupec plača pri nakupu davek na promet nepremičnin v višini 2% od prodajne cene nepremičnine.

V Dornberku so bencinski servis, bančna enota, enota zavarovalnice, pošta, osnovna šola in vrtec, samopostrežna trgovina, kmetijska trgovina, pekarna, zdravstveni dom in lekarna.

Vljudno vabljeni k ogledu!

 

Dodatno

 • Dodatno
  Balkon Klet
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija Optika
 • Ogrevanje
  Kamin Olje Drva
 • Lega
  Vzhod Zahod
 • Luksuz
  Lep razgled Bližina narave

Primerljive nepremičine